به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، سید «عباس صالحی »عصر پنجشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان مرکزی در محل بیت نماینده ولی فقیه در این استان گفت: پاسداری از حریم اسلام، مفاخر ملی، منطقهای و استانی و تشریح آثار آنها برای ایجاد تعلق خاطر در نسل جوان از دیگر مسائلی است که باید در شوراهای فرهنگ عمومی استانها مورد توجه قرار گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود:در گذشته فرهنگهای انضمامی آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفتهاند که ضرورت آن به خصوص در حوزه فرهنگ مصرف، امروز بیش از گذشته احساس میشود و باید به طور جدی در شورای فرهنگ عمومی به تبادل نظر گذاشته شود.
صالحی افزود: پایش علمی و تاثیرگذار مسائل فرهنگی و اجتماعی برای اجرای برنامههای فرهنگی بدون برخورداری از دادهها، دیتاها و متغیرها امکانپذیر نیست، بنابراین بررسی اقدامات پژوهشی شورای فرهنگ عمومی کشور در پژوهشگاههای وزارت ارشاد آغاز شده که میطلبد این مهم در استانها و حتی شهرستانها نیز اجرایی و عملیاتی شود.
وی بیان کرد: شورای فرهنگ عمومی به لحاظ ساختاری عالیترین مرجع تصمیمگیری در حوزه فرهنگ جامعه است و بر همین اساس زمینه تامین و گسترش زیرساختها برای استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت این شورا درسطح کلان و استانها و شهرستانها فراهم شده است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: با استفاده از ظرفیت شورای فرهنگ عمومی در استانها و همکاری دستگاههای مختلف اجرایی می توان بهتر مسائل و مشکلات فرهنگی و اجتماعی را در استان شناخت و برای برطرف کردن آنها برنامهریزی کرد.
وی بیان کرد: سند مهندسی فرهنگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده و در این سند ضمن فهرستبندی اطلاعات فرهنگی و اجتماعی؛ تحلیل اینکه چه مسائلی باید در زمره مسائل فرهنگی قرار گیرد نیز مورد بررسی قرار میگیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مدیران ارشد، میانی و منطقهای باید به مقوله فرهنگ از منظر تاثیرگذاری این مهم به تمامی بخشهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نگاه کنند چرا که توسعه اقتصادی و اجتماعی بدون توسعه فرهنگی امکانپذیر نیست.
صالحی اظهار داشت: خانواده، اعتیاد، اشتغال، تاخیر در ازدواج و باروری، فضای مجازی و افزایش سواد رسانهای از دیگر مسائلی است که باید در شورای فرهنگ عمومی مورد توجه قرار گیرند.
وی بیان کرد: بر اساس آمار موجود میانگین استفاده از فضای مجازی در کشور بیش از ۱۷۵ دقیقه و در استان مرکزی حدود ۱۹۰ دقیقه است و علت این مهمباید در شورای فرهنگ عمومی مورد بررسی قرار گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص نظارت این وزارتخانه بر مسائل سینمایی کشور نیز گفت: سال گذشته از مجموع ۴۰۰ فیلمنامه رسیده کمتر از یکصد مورد تایید شد که این مهم نشان از توجه وزارت فرهنگ، به ارزشهای دینی و اعتقادی حاکم بر جامعه است.
صالحی اضافه کرد: تامین کاغذ هم برای ناشران و هم در حوزه مطبوعات از مهمترین برنامههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و با پیگیریهای مجدانه، این کالا خردادماه امسال در زمره کالاهای اساسی قرار گرفت و تا کنون بیش از ۴۲ میلیون تن کاغذ وارد و بین ناشران و فعالان مطبوعاتی توزیع شده است.
وی در خصوص تفاهمنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با استانداری مرکزی نیز گفت: بر اساس این سند که هفدمین مورد در کشور است، یکهزار و ۱۸۰ میلیارد ریال در استان مرکزی و در کل کشور تا کنون بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده که پایان فعالیت دولت دوازدهم برای مسائل زیرساختی فرهنگی تزریق میشود.
پایان پیام/
87